بررسی سیاست‌ها و روش‌های تحقق میان‌رشته‌ای‌ها در دانشگاه تهران در دومین سمپوزیوم مطالعات میان‌رشته‌ای

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۲:۱۸ کد : ۱۶۱۱۵ اخبار میان رشته‌ای
تعداد بازدید:۱۶۲۸

روابط عمومی پردیس البرز- سیاست‌ها و روش‌های تحقق میان‌رشته‌ای‌ها در دانشگاه تهران در دومین سمپوزیوم مطالعات میان‌رشته‌ای در علوم پزشکی ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت مجازی بررسی می‌شود.

خط‌مشی‌گذاری جدید در میان‌رشته‌ای؛ الگوی توسعه میان‌رشته‌ای‌ها؛ عوامل بازدارنده ساختاری و نهادی؛ تجربه تدوین و راه‌اندازی میان‌رشته‌ای‌ها در سایر حوزه‌ها و ارائه گزارش میان‌رشته‌ای‌های مصوب دانشگاه تهران محورهای بحث در این نشست است.

در نشست سیاست‌ها و روش‌های تحقق میان‌رشته‌ای‌ها در دانشگاه تهران که دکتر سید تقی امید نائینی، دانشیار مهندسی عمران و معاون علمی پردیس البرز دانشگاه تهران، مدیریت آن را بر عهده دارد، دکتر سید حسن حسینی، استاد دامپزشکی دانشگاه تهران؛ دکتر یونس نوربخش، دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه تهران؛ دکتر حمیده دباغی، استادیار مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی؛ دکتر ابوعلی ودادهیر، دانشیار انسان‌شناسی و مطالعات سلامت دانشگاه تهران؛ دکتر داتیس خواجه‌ئیان، استادیار مدیریت دانشگاه تهران و دکتر عبدالحسین کلانتری، دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه تهران دیدگاه‌های خود را به بحث و بررسی می‌گذارند.

گفتنی است پس از شکل‌گیری ایده گسترش دانش میان‌رشته‌ای در محافل علمی ایران و پیشنهاد تصویب آن در قالب برنامه چهارم توسعه کشور، طرح تأسیس میان‌رشته‌ای ها در وزارت علوم، در سال ۱۳۸۵ به عنوان یک راهبرد اصلی مورد توجه قرار گرفت. پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی طرح توسعه آن را در دستور کار خود قرار داد و در دانشگاه تهران نیز از سال 1397 امور مربوط به برنامه‌ریزی و اجرای رشته‌های میان‌رشته‌ای نیز به پردیس البرز دانشگاه تهران واگذار شد. این پردیس از آغاز فعالیت، همت خود را در تسهیل و ایجاد میان‌رشته‌ای‌های مورد نیاز جامعه به کار بسته تا بتواند گره‌ای از مشکلات نوپدید اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی- که در شرایط کنونی اجتناب ناپذیر است – بگشاید.

لینک ورود به فضای نشست: https://idsymp.zums.ac.ir

پخش رنده از طریق اینستاگرام:  @ZUMS.MEDIA

وبسایت سمپوزیوم:    www.idsymp.ir

اخبار مرتبط:

معاون آموزشی دانشگاه تهران: دانشگاه‌ها بایددر صورت داشتن ظرفیت لازم و مناسب مجاز به راه اندازی رشته‌های میان‌رشته‌ای باشند

رئیس پردیس البرز: میان‌رشتگی‌ها راهی برای افزایش تأثیرگذاری دانشگاه‌هاست

 دکتر ودادهیر: علوم انسانی و علوم اجتماعی باید سهم اساسی و اجتناب‌ناپذیری در دستورالعمل‌ها و مداخله‌های پزشکی داشته باشد

دکتر حمیده دباغی: میان‌رشته‌ای‌ها باید با توجه به بستر فرهنگی و نیاز جامعه طراحی و اجرا شوند