در نشست صمیمی رئیس دانشگاه تهران با دانشجویان بینالملل پردیس البرز مطرح شد
دکتر مقیمی: دانشجویان عراقی میتوانند در پیوند فرهنگی و علمی بین ملتهای ایران و عراق نقشی اساسی ایفا کنند
دکتر سید محمد مقیمی در این دیدار صمیمی تأکید کرد: تلاش ما در دانشگاه تهران برای جذب دانشجویان عراقی این است که علم و دانش موجود در این مرکز علمی برجسته را صادقانه به ملت عراق ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به مأموریت ویژه پردیس البرز در جذب دانشجویان عراقی گفت: اینکه پردیس البرز را مأمور کردهایم که این کار را به شکل ویژه دنبال کند این است که هیچیک از واحدهای دانشگاه تهران ویژگی پردیس البرز را ندارند زیرا ساختار علمی پردیس البرز منعطف و مرتبط با همه گروهها و واحدهای دانشگاه تعریف شده است.
وی افزود: ساختار پردیس البرز یک ساختار چابک است که کارها و فعالیتهای اداری در این ساختار اما محتوای علمی توسط گروههای آموزشی در دانشکدههای مختلف دانشگاه تهران انجام میشود. بنابراین، تلاش این است که از طریق پردیس البرز تمام بخشهای دانشگاه و تمام گروههای آموزشی که نزدیک به ۲۵۰ گروه است به دانشجویان این پردیس خدمت ارائه کنند.
دکتر مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هانطور که شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس تأکید داشتند برای اینکه بتوانیم همکاری نزدیک داشته باشیم باید زبانهای همدیگر را بیاموزیم. بنابراین، انتظار این است که شما فارسی را خوب بیاموزید. زیرا صرفاً برای اخذ مدرک به اینجا نیامدهاید و لازم است نیروی انسانی توانمندی برای ایجاد تحول در بخشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی عراق و جهان اسلام باشید.
رئیس دانشگاه تهران افزود: امروز ملیت تعیین کننده آنچه در جبهه مقاومت میگذرد نیست، آنچه تعیین کننده است صلاحیتهای علمی و تخصصی افراد است. ما امروز به شدت نیازمند افراد متخصص و با صلاحیت هستیم.
دکتر مقیمی خاطرنشان کرد: اگر ما امروز سختگیریهایی انجام میدهیم به نفع شما دانشجویان است و به این دلیل در طول دوره شاهد این سختگیریها خواهید بود، به ویژه در پایاننامههایتان برای حل مشکلات کشور عراق و جهان اسلام باید تلاش ویژهای انجام دهید که مستلزم ارتقای توان علمی شماست.
وی با اشاره به سطح علمی بالای استادان دانشگاه تهران اظهار داشت: در برخی رتبهبندیهای بینالمللی دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه برتر دنیاست و در رتبهبندی اخیر شانگهای دانشگاه تهران در ۱۲ حوزه در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان است.
دکتر مقیمی تأکید کرد: برای بهرهمندی از محضر استادان برجسته این دانشگاه لازم است زبان فارسی یا انگلیسی را به خوبی بدانید زیرا اگر سطح زبان فارسی یا انگلیسی شما پایین باشد برخی از استادان از پذیرش شما خودداری میکنند و در این زمینه کوتاه نمیآیند.
رئیس دانشگاه تهران در پایان سخنان خود با تاکید بر تقویت برنامههای فرهنگی برای دانشجویان بینالملل پردیس البرز تصریح کرد: برای یادگیری راحتتر زبان فارسی، علاوه بر مؤسسه دهخدا در تهران، یک مرکز آموزش زبان فارسی برای دانشجویان عراقی در منطقه اروند راهاندازی کردهایم و در آینده نزدیک دو مرکز در شهرهای بغداد و نجف راهاندازی خواهیم کرد.
نشست صمیمی رئیس دانشگاه تهران با دانشجویان بینالملل پردیس البرز روز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ در تالار شیخ بهایی این پردیس برگزار شد.
اخبار مرتبط:
دکتر بوذرینژاد: همکاری پردیس البرز و دانشگاههای عراق خوب و رو به گسترش است
معاون بینالملل دانشگاه تهران: دیپلماسی علمی مکمل سایر انواع دیپلماسی در روابط کشورهاست