مراسم تودیع و معارفه رئیس پردیس البرز برگزار شد
مراسم تودیع دکتر یونس نوربخش، رئیس پیشین، و معارفه دکتر یحیی بوذرینژاد، رئیس جدید پردیس البرز، روز دوشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۰ با حضور دکتر محمود کمرهای، معاون آموزشی دانشگاه تهران، در تالار شهید سلیمانی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر نوربخش به بیان تجربیات خود از مدیریت در دانشگاه پرداخت و گفت: من در بیش از ۱۲ سال مدیریت در دانشگاه در مسئولیتهای مختلف میتوانم بگویم که مدیریت در دانشگاه بسیار متفاوت با سازمانهای دیگر است. تمام کارها در دانشگاه باید فاخر و علمی باشد. اگر مدیریت را در سه سطح حرفهای و انسانی و اسلامی بدانیم ما در مدیریتها گاه در حد حرفهای آن نیز مشکل داریم. مدیریت دانشگاه مبتنی بر تصمیم گیری با هم است و نه برای هم. مدیریت برانگیختن انسانها و شکوفا کردن آنهاست و روابط انسانی و علمی باید ملاک باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشکر از مدیران سابق پردیس البرز اظهار داشت: پردیس البرز مبتنی بر مدل دانشگاه شبکهای و پلتفرمی است. یعنی ما دنبال افزایش دارایی مستقل نبودیم بلکه تاکید بر همافزایی و افزایش ارزشهای مشترک با دانشکدههای همکار بود. استفاده از تمام ظرفیتهای علمی و آموزشی دانشگاه و هم چنین مشارکت در توسعه دانشکدههای دیگر مبنای کار در پردیس البرز بود.
دکتر نوربخش افزود: من وقتی پردیس البرز را پنج سال پیش تحویل گرفتم خیلی نوپا بود و به اداره آموزشی دانشجویان در تعدادی از رشتهها محدود بود. اما اکنون بخشهای پژوهش، بینالملل، دانشجویی، فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی بخشهای انفورماتیک میانرشتگی همه تأسیس شد.
ما از باب مسؤلیت اجتماعی در تجهیز کتاب خانههای دانشکدهها، ازمایشگاههای آنها، بنیاد حامیان دانشگاه تهران نقش داشتیم. ما در ارتقا رتبه دانشگاه در تولید مقالات خوب، در حوزه بینالملل، در حوزه ورزش دانشجویی نقش داشتیم. ما از اینکه میزبان تعداد زیادی از دانشجویان شاهد و ایثارگر بودیم بسیار خوشحالیم و نهایت تلاش را همکاران من برای ارائه خدمات خوب به آنها داشتند.
تمام اقدامات پردیس مستندسازی شده و به عبارتی ساختارمند شده و قابل نقد و بررسی است و مدلی برای شکلدهی پردیسهای خودگردان در کشور است.
وی در پایان برای دکتر بوذرینژاد، رئیس جدید پردیس البرز، آرزوی موفقیتهای بیشتر کرد.
در ادامه دکتر بوذرینژاد ضمن قدردانی از رئیس پیشین پردیس البرز گفت: اقدامات خیلی خوبی در پردیس انجام شده که باید استمرار و توسعه یابد و مواردی که ناتمام مانده است تکمیل شود و در رفع محدودیتهایی که وجود دارد اهتمام کنیم.
وی افزود: یکی از این محدودیتها مربوط به رشتههای پردیس در دوره دکتری است که باید در رفع این محدودیتها بکوشیم و رشتههای دکتری پردیس البرز را گسترش بدهیم که این مسئله نیازمند کمک همه سطوح دانشگاه است.
دکتر بوذرینژاد با اشاره به محدودیت فضا در پردیس البرز خاطرنشان کرد: توسعه پردیس نیاز به توسعه مکانی هم دارد. لازم است فضای پردیس بیش از آن چیزی باشد که اکنون است.
دانشیار علوم اجتماعی دانشگاه تهران توجه به ایجاد رشتههای جدید را ضروری برشمرد و گفت: ساختارهای دانشگاه به گونهای است که تأسیس رشتههای جدید را با برخی مشکلات مواجه میسازد. بسیاری از این رشتهها مورد تقاضا هستند لذا باید موانع موجود در این زمینه را برطرف ساخت و به تقاضاهای موجود برای رشتهها و دانش جدید که عمدتاً بین رشتهای است پاسخ داد.
رئیس پردیس البرز یکی از حوزههای مورد توجه در این پردیس را فعالیتهای بینالملل توصیف و تصریح کرد: گرچه شرایطی کرونایی محدودیتهایی برای جذب دانشجویان بینالملل ایجاد کرد اما یکی از برنامههای پردیس البرز تقویت این حوزه است که رایزنیهایی در این زمینه برای جذب دانشجو از کشورهای همسایه و مسلمان صورت گرفته است که امیدواریم در این زمینه به مرکز جذب دانشجویان بینالملل تبدیل شویم.
وی در پایان یادآور شد: خوشبختانه پردیس البرز روابط خوبی با دانشکدهها و مدیران گروههای آموزشی داشته است که ما این روند را با قدرت و با قوت ادامه خواهیم داد.
در پایان این مراسم دکتر کمرهای مدیریت در دانشگاه را مدیریت علمی توصیف کرد و گفت: همه فعالیتهای دانشگاه بر اساس آئیننامههای مشخص است بنابراین مدیریت در دانشگاه سلیقهای و شخصی نیست. ما در دانشگاه باید نه حرف غیرعقلانی و غیرمنطقی بزنیم و نه کار غیرعقلانی و غیرمنطقی انجام بدهیم.
وی میانرشتهای را بسیار مهم توصیف و خاطرنشان کرد: دنیا امروز به این نتیجه رسیده است که ترکیب تخصصهای مختلف برای انجام امور جامعه بسیار کارآمدتر است. کارهای بزرگ از همکاریها و همافزاییها و ترکیب تخصصها صورت میگیرد. خوشبختانه پردیس البرز در این زمینه ید طولایی دارد و مسئولیت بینرشتهایها به پردیس البرز محول شده است.
استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با اشاره به همافزایی علوم اظهار داشت: یکی از بینرشتهایهای مهم در سطح جهان که در دانشگاه تهران هم دنبال میشود، بحث فناوریهای همگراست. امروز امور زیستی نمیتواند بدون فناوری اطلاعات کار کند. مگر میشود در ژنتیک کار کرد اما از نانوفناوری غافل بود. اکنون دنیا در حال حرکت به سمت علوم شناختی است. اکنون رشتهها به سمت الهام گرفتن از طبیعت پیش میروند.
دکتر کمرهای با اشاره به اهمیت کیفیت گفت: دغدغه مدیران دانشگاه همواره حفظ کیفیت علمی دانشگاه بوده است. اکنون پردیس البرز ارتباط مستقیم با دانشکدهها دارد و برگزاری کلاسها با هم باعث بالا رفتن کیفیت آموزش در آن شده است.
معاون آموزشی دانشگاه تهران اضافه کرد: ما به تأسیس رشتههای جدید کمک میکنیم اما شرطمان این است که کیفیت مطلوب دانشگاه تهران حفظ شود. تمام تلاش ما در دانشگاه تهران ارتقای کیفیت است زیرا این امر به سرمایه دانشگاه برای نسلهای بعد خواهد افزود. توسعه فعالیتها اگر در این راستا باشد قطعاً مورد حمایت قرار میگیرد. فعالیتهای بینالمللی هم باید در همین راستا باشد. تبادلات علمی بین کشورهای مختلف با وجود خصومت و تنش میتواند برقرار باشد که از آن به دیپلماسی علمی یاد میکنند.
وی استفاده از ظرفیتهای دانشگاه را مورد تاکید قرار داد و گفت: ما باید در درجه اول از ظرفیتهای کمی و کیفی دانشگاه تهران در جهت بالا بردن کیفیت استفاده کنیم و اگر در بیرون از دانشگاه فرصتی مناسبتر نیز وجود دارد از آن نیز بهره بگیریم.
دکتر کمرهای همکاری دانشکدهها با پردیسها را مطلوب و رو به رشد توصیف و تصریح کرد: در بدو تأسیس پردیسها، دانشکدهها آنها را رقیب تلقی و از همکاری با آنها خودداری میکردند اما امروز به جای رقابت ما شاهد ترکیبی از رقابت و همکاری هستیم که باعث رشد در همه سطوح میشود.
پایان بخش این مراسم اهدای لوح تقدیر رئیس دانشگاه تهران و قدردانی واحدهای دانشگاه به رئیس پیشین و حکم ریاست جدید به دکتر بوذری نژاد بود.