با حضور رئیس دانشگاه تهران و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی جدید پردیس البرز دانشگاه تهران برگزار شد

۱۹ آبان ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۳ کد : ۲۳۴۶۵ اخبار
تعداد بازدید:۲۴۳۰
روابط عمومی پردیس البرز- مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی جدید پردیس البرز با حضور رئیس دانشگاه تهران و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی جدید پردیس البرز با حضور دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران و دکتر سعید رضا عاملی، استاد دانشگاه تهران و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۸ آبان ۱۴۰۰ در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی برگزار شد.

دکتر سید محمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران در این مراسم خواستار اعطای امتیاز مربوط به تصویب رشته‌ها توسط خود دانشگاه شد و گفت: ما از شورای تحول علوم انسانی و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌خواهیم که دانشگاه تهران این امتیاز را داشته باشد که بتواند رشته‌ها را مصوب و اجرایی کند. همچنان که در گذشته این کار انجام می‌شد.

وی بر ضرورت توسعه کیفی و آموزشی پردیس‌های این دانشگاه تاکید و اظهار کرد: باید استانداردهای علمی، آموزشی، پژوهشی در پردیس‌ها حفظ شود و نباید این مراکز مورد بی توجهی قرار بگیرند.

دکتر مقیمی در ادامه با تاکید بر اینکه ما نگاه پولی به دانشجویان نداریم، گفت: علت راه اندازی پردیس‌ها این است که استعدادهای برتری که به دلایلی نتوانستند از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند، بتوانند در این مراکز رشد و پرورش پیدا کنند. بنابراین اینگونه نیست که ما نگاه پولی به دانشجویان داشته باشیم.

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه باید پردیس‌های دانشگاه طرح عملیاتی مشخصی داشته باشند خاطرنشان کرد: در این طرح باید نحوه پذیرش دانشجو، نحوه ارائه دروس و رشته‌ها مورد بررسی قرار گیرد که این در قالب طرح عملیاتی مشخص می‌شود.

دکتر مقیمی خاطرنشان کرد: باید به طور مداوم بتوانیم آموزش‌های خود را به‌روز کنیم و این به‌روز کردن باید هر ۵ یا ۱۰ سال یک بار اتفاق بیفتد. اگرچه این موضوع در دانشگاه تهران انجام شده، اما در پردیس‌ها نیز باید امر به‌روزرسانی رشته‌ها و دروس اتفاق بیفتد.

وی در پایان نقش دانشگاه تهران در آموزش عالی را مهم و اساسی توصیف کرد و گفت: دانشگاه تهران آموزش عالی استان تهران را که ۷۰ درصد آموزش کشور را عهده دار است مدیریت می‌کند. بنابراین باید از این ظرفیت بتوانیم به خوبی استفاده کنیم. ‌‌‌‌

در ابتدای این مراسم دکتر یونس نوربخش، رئیس پردیس البرز گفت: این جشن نوید بازگشت به زندگی و بازگشت به فضای واقعی دانشگاه و تداوم تحصیل در این فضاست.

رئیس پردیس البرز افزود: این ایام مصادف است با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در سلامت که یادآور این حقیقت است که اگر امروز علم در خدمت صلح و توسعه قرار می‌گرفت، شاید این همه فجایع و جنگ‌ها و چیزهایی که شایسته بشر متمدن نیست امروز کمتر شاهد بودیم.

دکتر نوربخش با اشاره به رسالت تأسیس و تداوم کار پردیس البرز خاطرنشان کرد: ما در پردیس البرز کمترین کاری که کرده‌ایم این است که دانشجویان با منابع مالی خود و بدون اینکه باری بر دوش دولت باشند در این کشور ادامه تحصیل می‌دهند. اگر این ظرفیت نباشد ممکن است افراد به جاهای دیگر بروند. بنابراین ما این ظرفیت را ایجاد کرده‌ایم.

رئیس پردیس گفت: اکنون تب مدرک‌گرایی رو به کاهش و علاقه به آگاهی و دانش و خدمت در حال فزونی است. مهم‌ترین خدمت هم صلح و توسعه است. ما باید سهمی در پیشرفت جامعه داشته باشیم.

وی در ادامه اظهار داشت: در پردیس البرز هم‌اکنون حدود ۲۶۰۰ دانشجو در در مقاطع تحصیلات تحصیلی در حال تحصیل هستند. امسال هم حدود ۴۵۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و حدود ۷۰ نفر دانشجوی دکتری را پذیرش کرده‌ایم. در حال حاضر ۶۳ رشته کارشناسی ارشد و ۲۸ رشته دکتری در پردیس البرز فعال است.

دکتر نوربخش با اشاره به ویژگی متمایز پردیس البرز تصریح کرد: طبق آماری که داریم حدود ۶۵ درصد از دانشجویان پردیس البرز دستی در صنعت، اقتصاد و مسائل جامعه دارند. درواقع، دانشجویان ما تجارب‌شان را در این عرصه‌ها با خود به دانشگاه می‌آورند و دانش دانشگاه را با خود به مشاغل‌شان می‌برند.

وی در پایان گفت: پردیس البرز در اولین اقدام خود توانست حدود ۴۰ دانشجوی بین‌الملل جذب کند که مع‌الاسف با کرونا همزمان شد.

مشروح سخنرانی علمی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

در ادامه این مراسم دکتر سعید رضا عاملی، استاد دانشگاه تهران و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در یک سخنرانی علمی گفت: مرجع موفقیت‌های بشر به علم و دانش است. اگر ما در سلامت، در درمان در شهرسازی و راه‌سازی، در معماری، در مطالعات اجتماعی و انسانی، در کشاورزی و در انواع علوم پایه و علوم مهندسی موفق بوده‌ایم به همان میزان پیشرفت کرده‌ایم و ظرفیت توسعه را به وجود آورده‌ایم.

استاد ارتباطات دانشگاه تهران تأکید کرد: دانشگاه برای حل کردن معضلات جامعه به وجود آمده است. شاید در مقاطعی انسان گرفتار علم برای علم شده باشد، یعنی علم کارکرد اجتماعی خود را از دست داده باشد، اما با ظهور فناوری‌های جدید حجم عظیمی از تغییر اتفاق افتاده است. امروز شاهد فضاهای ترکیبی هستیم. فیزیکی سایبری شدن پدیده‌ها تغییر بزرگی است که در بخش‌های مختلف به وجود آمده است.

دکتر عاملی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما چهار نسل دانشگاه را تجربه کرده‌ایم که در اینجا تاکیدم بر روی دانشگاه نسل چهارم یا دانشگاه شبکه‌ای است.

وی افزود: شاید یک مثال خوب دانشگاه شبکه‌ای در داخل یک مجموعه دانشگاهی، پردیس البرز باشد. هویت پردیس البرز به همه دانشگاه بستگی پیدا کرده است. بودنش با بودن موفق همه دانشگاه است. در پردیس البرز همه ظرفیت‌های دانشکده‌های چهل‌گانه دانشگاه تهران تبدیل به یک شبکه می‌شود. هرچند هنوز بعد هم‌افزایی مناسبی پیدا نکرده‌اند و رشته‌های مختلف در کنار هم قرار نگرفته‌اند و پیوند چندرشته‌ای و بین رشته‌ای شکل نگرفته است.

استاد ارتباطات دانشگاه تهران تصریح کرد: منظور از دانشگاه شبکه‌ای و دانشگاه هم‌افزا این است که در بستر فناوری‌های جدید، اتصال نُدها هم‌افزایی ایجاد می‌کند. دانشگاه شبکه‌ای و هم‌افزا در مکان خودش باقی نمی‌ماند و با دانشگاه‌های دیگر در سطوح مختلف پیوند می‌خورد. این نوع دانشگاه، محل انفجار علم و دانش است.

دکتر عاملی اظهار داشت: دانشگاه نسل چهارم ظرفیتی است برای ظهور دانشگاه تمدن‌ساز. تمدن یک پدیده در محل نیست بلکه یک پدیده فرا محل است. هم‌افزا شدن دانش باعث پیدایش تمدن‌ها شده است. بنابراین ظرفیت‌های دانشگاه نسل چهارم هم‌افزایی، چندرشته‌ای و بین‌رشته‌ای است. دانشگاه طراز تمدن نوین اسلامی نیازمند دو تحول است: تحول در محتوا و تحول در هدف. محتوا در این دانشگاه سلامت‌آفرین و درمان‌آفرین است. در کنار آن دانشگاه باید بداند به کجا می‌رود و هدفش مشخص باشد.

هم‌چنین در این مراسم دکتر سید تقی امید نائینی، معاون علمی پردیس البرز، ضمن معرفی پردیس به تشریح ویژگی‌های آموزشی و پژوهشی و امکانات و شرایط تحصیل و تحقیق در این پردیس پرداخت.

اجرای موسیقی و تقدیر از دانشجویان نمونه و برگزیده داخلی و خارجی در رشته‌های گوناگون از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

فیلم کامل مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی جدید پردیس البرز 

گزارش تصویری مراسم