درخشش دانشجویان پردیس البرز دانشگاه تهران در مسابقات معماری اجتماعی پساکرونا

۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۴ کد : ۱۲۵۸۴ اخبار
تعداد بازدید:۱۲۵۴
درخشش دانشجویان پردیس البرز دانشگاه تهران در مسابقات معماری اجتماعی پساکرونا

 

دانشجویان پردیس البرز دانشگاه تهران در مسابقات معماری اجتماعی پساکرونای سئول که در کشور کره جنوبی برگزار گردید موفقیت‌های چشمگیری کسب کردند.

به گزارش روابط عمومی و بین‌الملل پردیس البرز، طرح‌های غزل خلیقی و نیلوفر زندی، دانشجویان کارشناسی ارشد پردیس البرز دانشگاه تهران با راهنمایی آقای دکتر خاقانی در مسابقات معماری اجتماعی پساکرونا در کره جنوبی مورد توجه داوران این مسابقات قرار گرفتند.

طرح اتوبوس رستوران با غذاهای گیاهی از سوی غزل خلیقی در این مسابقات حائز جایگاه سوم شد و طراحی بیمارستان موقت در زمان همه‌گیری کرونا از نیلوفر زندی مورد تشویق داوران این مسابقات قرار گرفت.

اتوبوس رستوران طراحی شده برای استفاده در دوران کرونا که در آن تنها غذاهای گیاهی سرو می‌شود مجهز به فناوری استفاده از انرژی‌های پاک است. در این رستوران که به شش میز سرویس می‌دهد، فاصله‌گذاری اجتماعی کاملاً رعایت شده است. مواد این رستوران که بیشتر از مس و آلومینیوم تشکیل شده است با توجه به زمان ماندگاری ویروس کرونا بر روی آنها انتخاب شده‌اند و شیشه‌های ریلی در هربار باز و بسته شدن اتوماتیک در معرض نور فرابنفش قرار می‌گیرند که تا ۹۹ درصد از ویروس کوید - ۱۹ را از بین می‌برد. آشپزخانه و قسمت سرویس‌دهی کاملاً از یکدیگر جدا هستند و ثبت سفارش از طریق اسکن کدهای حک شده بر روی میزها انجام می‌شود و سرو به صورت کاملاً مکانیزه از طریق بالابرهای جداگانه صورت می‌گیرد تا حتی در صورت ناقل بودن یکی از مشتریان، آشپزخانه بتواند به راحتی به کار خود ادامه دهد. محل استقرار این رستوران متحرک هر هفته تغییر می‌کند.

طرح بیمارستان موقت در دوران پاندمی کرونا، با توجه به شیوع کرونا و کمبود فضاهای بهداشتی و درمانی در وضعیت بحران طراحی شده است. در زمان بحران نیاز به بیمارستان‌های موقت که قابلیت برپایی در فضاهای موجود شهری مانند سالن‌های ورزشی و پارکینگ‌های سرپوشیده دارند، کاملاً ضروری است. در این طرح برای ایجاد فضاهای درمانی کاملاً ایزوله از قطعات پیش‌ساخته کام و زبانه‌دار لگو مانند استفاده می‌‌شود که باعث عدم نیاز به متخصص در هنگام نصب، کاهش زمان اجرا و همچنین ایجاد فضاهایی با مساحت‌های مختلف می‌شود. قطعات استفاده شده دارای قابلیت استفاده مجدد در دیگر نقاط پس از اتمام بهره‌برداری در مکان فعلی را دارند. از نکات قوت این قطعات وجود کابل‌های برق و تاسیسات از پیش تعبیه شده در آنهاست که نیاز به کابل‌کشی و اجرای کارهای تاسیساتی در محل را به حداقل می‌رساند.

از دیگر نکات قابل ذکر، تقسیم‌بندی فضا به چهار منطقه بر اساس وضعیت بیماران است. بیماران با علائم وخیم، بیماران با پیش زمینه، بیماران با علائم خفیف و بخش کودکان در این چهار منطقه استقرار می‌یابند. وجود تعداد مناسبی ایستگاه پرستاری در ابتدا و انتهای هر راهرو حرکتی برای مراقبت هر چه بهتر از بیماران و هم چنین نصب دستگاه‌های ضدعفونی در راهروهای حرکتی برای جلوگیری از انتشار ویروس در سایت درمانی از دیگر مزیت‌های طرح است. در این طرح از سازه‌های هوای فشرده برای فضای استراحت پرستاران استفاده می‌شود که قابلیت نصب و گسترش و برچیده شدن سریع دارند.